Zapiekanka klasyk salami 210g

ZAPIEKANKA KLASYK SALAMI FAMILIJNA.png

Art.nr:

0
Wyrazista zapiekanka na chrupiącej bułce pszennej z aromatycznym farszem pieczarkowym, salami pepperoni, kremową mieszanką serów gouda i cagliata oraz intensywnym cheddarem z dodatkiem płatków chilli. Idealna propozycja dla fanów pikantnych smaków!

Składniki

Bułka pszenna (46,5%) [mąka pszenna, woda, suszony zakwas żytni, gluten pszenny, drożdże, sól), farsz pieczarkowy (23,3%) [pieczarki, cebula, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, sól, pieprz czarny, substancja konserwująca: E202]; mieszanka serów żółtych gouda i cagliata (14,0%) [mleko pasteryzowane, sól, stabilizator: E509, kultury bakterii, skrobia ziemniaczana]; salami pepperoni (9,3%) ((mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, mieszanka przypraw [ekstrakty przypraw (chili , papryka, pieprz), dekstroza, przyprawy (chili, imbir, czosnek, pieprz), hydrolizat białka roślinnego, przeciwutleniacze (E301,E392), sól, białko sojowe, barwnik: E120, substancja konserwująca: E250, kultury starterowe)); ser żółty cheddar (4,2%) [mleko, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: E160a, skrobia ziemniaczana]; margaryna [oleje i tłuszcze roślinne (palmowy, rzepakowy, palmowy częściowo utwardzony), woda, emulgatory (E471, E322), regulator kwasowości: E330, aromat, barwnik: E160a]; płatki chili (0,5%)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA

na 100g
Wartość energetyczna 1116 kJ
Wartość energetyczna 267 kcal
Tłuszcz 13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,6 g
Węglowodany 26 g
w tym cukry 1,2 g
Białko 11 g
Sól 1,4 g

Produkt rozpakować z folii i umieścić go pomiędzy dwoma stronami papieru pergaminowego uprzednio rozłożonego na contact grillu z ogranicznikiem nagrzanym do 250°C. Po jego zamknięciu uruchomić minutnik (5 minut), po tym czasie wyjąć zapiekankę z papieru i podać na dedykowanej tacce do zapiekanek. PIECYK KWARCOWY - Pokrętło grzałek należy ustawić na grzanie góra-dół wybierając odpowiednie grzałki. Produkt rozpakować z folii i umieścić na ruszcie w piecyku, pokrętło czasu ustawić na minimum 4 minuty. Po tym czasie ostrożnie zdjąć zapiekankę z rusztu i podać na dedykowanej tacce do zapiekanek. Minimalna temperatura wewnątrz produktu bezpiecznego do spożycia to 63°C
Polska
270 dni od daty produkcji
Zawiera: GLUTEN, MLEKO, SOJĘ Może zawierać: JAJA, NASIONA SEZAMU, ORZECHY, ORZESZKI ZIEMNE, SELER, GORCZYCĘ, RYBY
Liczba sztuk/karton 20 szt
Waga/Karton 4,2 kg
Ilość kartonów/Warstw na palecie 72/9

Zobacz inne

Sibylla footer